به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، اکبر محمدیان افزود: جمعیت پرندگان بومی «آبزی و کنارآبزی» طی آخرین آمارگیریها از سوی اداره محیط زیست نقده، هرساله در حال افزایش است و امسال هم با پیشبینیهای انجام شده، آمار جمعیت این پرندگان ۲۵ درصد افزایش مییابد. این پرندگان شامل فلامینگو، تنجه، آنقوت، کشیم، چنگر، پلیکان، اردک مرمری، اردک سرسفید، اردک سرحنایی، کاکایی، پرستو دریایی و سایر گونههای آبزی و کنارآبزی هستند که برای استراحت و تغذیه وارد تالابهای این شهرستان شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده در خصوص دلایل اصلی افزایش تعداد پرندگان بومی بیان کرد و گفت: از مهمترین عواملی که باعث رشد تخم گذاری این گونهها در تالابهای نقده شده است میتوان به امنیت زیست محیطی در تالابها و فعالیت گروههای مردم نهاد در راستای فرهنگ سازی اشاره کرد همچنین میزان بارندگیهای اخیر نیز شرایط را برای جوجه آوری هر چه بیشتر فراهم کرده است.
محمدیان در خصوص مزیتهای افزایش تعداد پرندگان بومی بیان کرد: هر چه تعداد آمار پرندگان آبزی و کنار آبزی افزایش یابد، شاهد رونق علمی، اقتصادی و توریستی در منطقه خواهیم بود. بیش از ۴۰ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی در تالابهای این شهرستان شناسایی شدهاند که بیشتر شامل انواع مرغابی، فلامینگو، کشیم، چنگر، اگرت سفید، حواصیل خاکستری، لکلک سفید، عقاب تالابی و چوپپا است.
شهرستان نقده با داشتن تالابهای فصلی و دائمی از جمله تالابهای «سلدوز»، «حسنلو» و «درگه سنگی» در فصلهای بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالابهای نقده است.
در مجموع ۱۷ تالاب فصلی و دائمی در این شهرستان وجود دارد که سه تالاب حسنلو، درگه سنگی و یادگارلو جز تالابهای بینالمللی است.
شهرستان ۱۲۷ هزار نفری نقده با ۹۲ روستای تابعه در فاصله ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر ارومیه در آذربایجان غربی قرار دارد.
نظر شما